Tur Bilgisi

12-18 Haziran 2023
Ani , Kars , Ardahan , Narman Peri Bacaları , Tortum , Uzundere , Erzurum , Bayburt , Baksı Müzesi  , Kenan Yavuz Etnografya Müzesi , Erzincan
Divriği Ulu Cami , Kemaliye , Arapgir
3 Cittaslow kent
3 Şelale , 7 iL

Dâhil olanlar

  • 6 Kahvaltı
  • 4 Akşam yemeği
  • 6 gece konaklama
  • Profesyonel Rehberlik
  • Havaalanından sonraki tum ulaşım
  • Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Lüks araçlarla ulaşım
  • Farkındalık Yaratan GEOS TUR refakati

Dahil değil

  • 1 kahvaltı
  • 2 akşam yemeği
  • İstanbul-Kars / Sivas - İstanbul uçak bileti
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Öğle yemekleri

Uyarılar

İptal Koşulları

Notlar

1. Gün İSTANBUL – KARS – ANİ ANTİK KENTİ

07.35 Pegasus ile Kars’a hareket . Havaalınında aracımız ile buluşuyoruz. Otele yerleşme kahvaltı . Kısa dinlencenin ardından
Kars merkezi gezimizde ; Baltık mimarisinden kalan eserleri restore edilip günümüze kazandırılan değerleri geziyoruz. Vali Konağı, PTT Binası, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, ismet Paşa ilköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa ilköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Karahanoğlu Köprüsü, Oniki Havari Kilisesi, Ebu-l Hasan Harakâni Türbesi, Topçuoğlu Hamamı, Muradiye Hamamı, Defterdarlık, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı, Konservatuar , Peynir müzesi.
Şehir içindeki gezilerimizi tamamlayıp yolumuzu Ermenistan sınırında UNESCO Dünya kültür miras listesine giren Ani Antik Kenti. Gezi alanında göreceklerimiz; Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Camii), Tigran Honents (Resimli) Kilisesi ve sınırın en ucunda bulunan Bakireler (Rahibeler) Manastırı, Pers Uygarlığı'na ait bir Zerdüşt Ateşgedesi ve bir Gürcü Kilisesi. Ani Kenti, Selçuklular Dönemi’nde de iskân edildiği için; Selçuklu Sarayı ve Kalesi, hamamları ve Türklerin Anadolu’da yaptýkları ilk Cami olan Ebu-l Menucehr Cami’ni de göreceğiz.
Ani Antik kenti gezisi sonrası şehre dönüyoruz. Akşam yemeği ve dinlence .
Konaklama : Kars Atapark Otel

2. Gün BOĞATEPE KÖYÜ – ÇILDIR GÖLÜ - SUSUZ ŞELALESİ – ŞEYTAN KALESİ -CILAVUZ

Dinlenmiş bir şekilde güne merhaba diyoruz. Kafkas cephesi Harp Tarihi Müzesini geziyoruz. Bugün kahvaltımız köyde sıcak süt eşliğinde . Sütün peynire dönüştüğü köy Boğatepe. Kahvaltı sonrasında peynir yapımı , binbir çiçekli çayırlıklarda yürüyüş. Yerel ile bol sohbet. Aygır gölü kısa mola , Cılavuz köy enstütüsünü görüyoruz. Susuz Şelalesi ve Yolumuz Yalnızçam ormanlarından geçip Şeytan Kalesine gececeğiz. Kalenin yakınına kadar köyden yürüyüş. Şimdi sıra keyif zamanı Çıldır gölü hep kış aktiviteleri ile öne çıkar ancak yaz hali muhteşem . Göl kenarında Göl balığı öğle yemeğimiz. Gezilerimizi tamamlayıp Kars merkeze dönüyoruz. Kars sokaklarında kısa gezi ve alışveriş .
Otele dönüş . Akşam yemeği
Konaklama : Şehir merkezi - Kars Atapark Otel

3. Gün NARMAN PERİ BACALARI – TORTUM ŞELALESİ – UZUNDERE -ERZURUM

Sabah kahvaltının ardından Sarıkamış Sarıçam ormanlarını görüp yolumuzu artık Dadaşlar diyarı Erzurum 'a çeviriyoruz. Muhteşem doğal oluşum yazın ayrı bir güzel Narman Peribacaları ; doğal platoda yürüyüş yapıyor , atabinebiliyoruz. Keyifle gezeceğimiz görsellik anlamında zenginliklere sahip . Uzundere vadisi Yedigöller. Erzurum ili güzelliklerine devam Tortum Şelalesi suyun sesi ..
Gezlerimizi tamamlıyor ve Erzurum merkez ‘deki otelimize geliyoruz.
Konaklama : Grand Çatalkaya – Erzurum

4. Gün BAKSI MÜZESİ - KENAN YAVUZ ETNOGRAFYA MÜZESİ -BAYBURT

Sabah kahvaltı sonrasında yolumuz Bayburt. Öncelikle Baksı Müzesi. Müze Bayburt’a 45 km uzaklıktaki Bayraktar Köyü'nde kurulu olan sanat müzesidir. Kurulduğu Bayraktar Köyü'nün eski adı olan Baksı sözcüğü eski Türklerde bilgin, hekim, şaman anlamlarına gelmektedir. Müze, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına ev sahipliği yapmaktadır. Müze gezimiz sonrası Bayburt’a dönüyor. Öğle yemeği. Ardından başka bir Müze. Yaşayan müze
Kenan Yavuz Etnografya Müzesi yaşayan bir mekân. Unutulmaya yüz tutan geleneksel yerel kültürün, çocuk oyunları, masallar, endemik bitkilerin tanıtımı, ağız barı geleneği, düğün ve kına gelenekleri, imece usulü ile yardımlaşma örnekleri, kaynaşma ve paylaşma kültürü, sistematik bir bütünlük içerisinde yapılan faaliyetler.
Akşam yemeği ve dinlence.
Konaklama : Baksı müzesi yada Kenan Yavuz Müzesi (o tarihteki durumlarına göre ) yada Bayburt Merkez otelleri

5. Gün ERZİNCAN GİRLEVİK ŞELALESİ – KEMAH – DİVRİĞİ ULU CAMİ -KEMALİYE

Sabah kahvaltı sonrası Erzurum’dan ayrılıyoruz. Erzincan istikamet. Girlevik şelalesi Erzincan merkezine 35 km mesafede Çağlayan beldesinde bulunmaktadır. Şelale gezisi sonrası yolumuz Kemah ilçesi . Öğle yemeği ardından Sivas Divriği. Ulu cami ve Darülşifası. Yapılar, mimari özelliklerinin yanı sıra, sergilediği zengin Anadolu geleneksel taş işçiliği örnekleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası Türkiye’nin bu listeye giren ilk mimari yapısıdır. Bu muhteşem eserleri gezdikten sonra Kemaliye - Eğin 'e geliyoruz. Otele yerleşme ve Akşam yemeği.
Konaklama : Kemaliye

6. Gün KEMALİYE - APCAĞA KÖYÜ - SIRAKONAK - KARANLIK KANYONU

Sabah su sesiyle uyandığımız güzel bir güne merhaba . Kahvaltı sonrası Kemaliye sokaklarını geziyoruz. Sivil mimari ve geçmişin izinde keyifle yolculuk ediyoruz. Sırakonak köyü ve Apçağa köyleri arasında muhteşem manzara eşliğinde dalından meyve yiyerek
3 km doğa yürüyüşü yapıyoruz. Apçağa köyünde günün süprizi.
Köy gezilerinden sonra Doğa Tarih müzesini geziyoruz. Sıra Karanlık kanyonu ve Taş yol .
Otele dönüş serbest zaman . Akşam yemeği ve eğlence .
Konaklama : Kemaliye

7. Gün OCAK KÖYÜ - ARAPGİR - ONAR KÖYÜ - MALATAYA - İSTANBUL

Sabah kahvaltının ardından Kemaliye’den ayrılıyoruz. Yol üzerinde Ocak köyüne uğruyoruz. Arapgir ; Kozluk çayı , Arapgir sivil mimarisi , yöresel yemeklerden öğle yemeği. Arapgir Onar köyü gezimizin son noktası. Elazığ Havalimanından 21.00 Pegasus havayolu ile İstanbul’a dönüş . Başka bir Geos Tur gezisinde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.